top of page

 

SREDNJOŠKOLSKA

KNJIŽNICA

SAMOBOR​
K. E. G. S.

 

DOBRO DOŠLI!

 

Novosti

Svibanj 2023.

Tročlana ekipa naših gimnazijalki sudjelovala je nacionalnoj razini Natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda” održanom 5. svibnja 2023. u Srednjoj školi Čakovec. U ekipi su bile Antonija Matijaščić (2. A), Ema Badrov (4. A) i Lucija Smolković (4. B), a vodila ih je mentorica, knjižničarka Nevenka Fresl. U organizaciji međimurskog Knjižničarskog društva, ovaj projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja okupio je 400-tinjak sudionika iz hrvatskih osnovnih i srednjih škola, uz sudjelovanje učenika škola u kojima se uči hrvatski jezik iz Mađarske, Slovenije i Srbije. U kategoriji kviza znanja za srednje škole, u kojemu su se naše učenice natjecale, sudjelovalo je 19 škola, a djevojke su osvojile visoko 5. mjesto. Od srca čestitamo!

Ožujak/travanj 2023.

Prigodnim aktivnostima pridružili smo se obilježavanju Noći knjige – našoj najmasovnijoj manifestaciji posvećenoj promicanju knjige i čitanja. Ove godine u sklopu Noći knjige održano je oko 1200 programa i akcija diljem Hrvatske. Uoči Noći knjige 20. travnja, samoborski srednjoškolci, učenici 3. razreda Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, 1. razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša i 2. razreda Srednje strukovne škole, njihove profesorice Željka Bubanović, Tatjana Doračić i Davorka Vuković i knjižničarke Irena Šepl i Nevenka Fresl, susreli su se s književnikom, ilustratorom, scenaristom i nakladnikom Tomislavom Zagodom koji ih je upoznao sa svojim ilustriranim biografijama Marije Jurić Zagorke i Antuna Gustava Matoša, uz 150. obljetnicu njihova rođenja. Učenici su saznali brojne zanimljivosti i detalje o životu navedenih autora, a kako nije bilo dovoljno vremena za brojne crtice iz života naših pisaca, nadamo se ponovnom susretu! Radionicu i predavanje o Stanku Vrazu i njegovoj muzi Julijani Ljubici Cantilly za učenike svih samoborskih srednjih škola održale su ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda i stručna suradnica Valentina Čebušnik Dorotić, kao poticaj za čitanje i pisanje poezije. Najaktivnije sudionike gošće su nagradile prigodnim darovima. Učenici su dobili zadatak napisati “činkvinu” s temom “Samoborska ljubavna priča”, a najuspješnije radove izložit ćemo u školi. Neke od njih, učenici će pročitati na Festivalu ljubavne poezije Vrazova Ljubica u lipnju 2023. Sudjelovali su učenici 4. i 1. razreda Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, u pratnji nastavnice Dubravke Purić, prof. i knjižničarke Nevenke Fresl, 2. i 3. razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša u pratnji nastavnika Barbare Mrvoš, prof. i dr. sc. Petra Smontare i 2. razreda Srednje strukovne škole, u pratnji knjižničarke Irene Šepl. Na kraju susreta, učenici su rješavali kviz “Samoborska (i)lirska priča”, a najuspješnije su bile: Petra Prosoli (Gimnazija Antuna Gustava Matoša), Barbara Kereša (Srednja strukovna škola) i Maja Bišćan (Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola). Čestitamo svim djevojkama! Prigodne nagrade čekaju ih u školskoj knjižnici u petak 28. travnja, od 14 sati. Učenici završnog razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša pisali su esej o tome može li umjetna inteligencija postati uspješan umjetnički autor s nastavnicom Ivanom Plečko Mežnarić, prof. Njihove radove svi zainteresirani mogu razgledati u školskom hodniku. Zahvaljujemo svim našim gostima na darovanim radionicama i predavanjima i veselimo se nekim novim susretima!

Edukacija 2. modula s temom Mladi i aktivno društvo, u sklopu projekta EUsolis (Solidarna Europa za uključivo društvo), održana je 24. ožujka u Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Zagreb. Sudjelovalo je četrdesetak srednjoškolskih profesora i knjižničara te stručnjaka iz područja odgoja, obrazovanja i osposobljavanja iz cijele Hrvatske, među kojima je bila i knjižničarka Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole i Gimnazije A. G. Matoša, Nevenka Fresl. Nakon pozdravnog govora dekanice Ekonomskog fakulteta Zagreb, izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ. Izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić prodekanica za strateška partnerstva i projekte i koordinatorica projekta EUsolis održala je predavanje na temu 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐬𝐤𝐞 𝐮𝐧𝐢𝐣𝐞. Izv. prof. dr. sc. Maja Klindžić održala je predavanje i predstavila istraživanje na temu 𝐄𝐔 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐞𝐭, 𝐄𝐔 𝐬𝐤𝐞𝐩𝐭𝐢𝐜𝐢𝐳𝐚𝐦, 𝐄𝐔 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐢 𝐦𝐢𝐠𝐫𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 - 𝐬𝐭𝐚𝐯𝐨𝐯𝐢 𝐢 𝐧𝐚𝐦𝐣𝐞𝐫𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚, a predavanje na temu 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐬𝐤𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐢𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐞 - 𝐡𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐤𝐭𝐢𝐯𝐚 održala je dr. sc. Ana Rep. Posljednje izlaganje održala je viša knjižničarka Marija Šimunović, prof. na temu 𝐌𝐥𝐚𝐝𝐢 𝐢 𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐨 𝐝𝐫𝐮𝐬̌𝐭𝐯𝐨 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐬𝐤𝐞 𝐮𝐧𝐢𝐣𝐞 - 𝐢𝐳𝐯𝐨𝐫𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚𝐤𝐚 𝐢 𝐢𝐧𝐢𝐜𝐢𝐣𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐧𝐚 𝐄𝐔 𝐫𝐚𝐳𝐢𝐧𝐢. Ova vrlo sadržajna i informativna edukacija završila je podjelom potvrda svim sudionicima i najavom sljedećeg okupljanja u svibnju ove godine.

Foto: EUsolis, Erasmus+ projekt, aktivnost Jean Monnet Solidary Europe for Inclusive Society

U ožujku naše aktivnosti nastavljamo prigodnim izložbama koje smo, uz Međunarodni dan žena posvetili 150. obljetnici rođenja Marije Jurić Zagorke (2. 3.), Ženama u znanosti i Poznatim Zagrepčankama. Županijska razina „Čitanjem do zvijezda“ i regionalna razina kviza „Mreža čitanja“ održala se 8. ožujka 2023. Dvije ekipe učenica Gimnazije A. G. Matoša i Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole plasirale su se na nacionalnu razinu "Čitanjem do zvijezda", Luka Kotorac i Luka Salaj, 3. g predstavljat će Srednju strukovnu školu na državnoj razini kviza "Mreža čitanja".

Siječanj/veljača 2023.

Nastavnica Željka Frankić i knjižničarka Nevenka Fresl iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole sudjelovale su na prvoj u nizu edukacija u sklopu EUsolis Jean Monnet projekta (Solidarna Europa za uključivo društvo). Glavni cilj projekta jest unaprijediti znanja i vještine srednjoškolskih nastavnika i djelatnika knjižnica o EU temama kako bi stečena znanja i vještine mogli prenijeti svojim učenicima. Edukacija se održala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 3. veljače, a cijeli projekt traje do 25. veljače 2025. godine. Bliži se županijska razina Natjecanja u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" i naše učenice Gimnazije Antuna Gustava Matoša i Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole ponavljaju pročitano. Pripremili smo izložbu povodom 80. obljetnice smrti Nikole Tesle (7. 1.) i izložbu povodom 80. obljetnice rođenja Janice Joplin (19. 1.) koje možete razgledati u knjižnici. U veljači vas očekuju izložbe povodom Međunarodnog dana žena i djevojčica u znanosti (UN) (11. 2.) i 555. obljetnice smrti Johannesa Gutenberga(3. 2.). Bliži nam se samoborski fašnik, a fašnička izložba “Hokus-pokus” čeka vas u knjižnici tijekom veljače. Vidimo se!

Studeni/prosinac 2022.

Mreža čitanja i Čitanjem do zvijezda   Učenici Srednje strukovne škole vrijedno se pripremaju za školsku razinu kviza za poticanja čitanja i kreativnosti Mreža čitanja, a učenici Gimnazije A. G. Matoša i Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, spremaju se za istu razinu kviza Čitanjem do zvijezda koja će se održati sredinom prosinca. Pripreme traju od rujna ove godine i svima želimo puno uspjeha! ​ ​ Interliber 2022. Nova izdanja kupljena na ovogodišnjem Interliberu stigli su u vašu srednjoškolsku knjižnicu. Uskoro ćete ih moći pregledati na našem E-katalogu (i posuditi u knjižnici :)).

Listopad/studeni 2022.

Aktivan Mjesec hrvatske knjige u samoborskim srednjim školama U sklopu aktivnosti povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana hrvatskih knjižnica koji obilježavamo 11. studenoga, učenici samoborskih srednjih škola sudjeluju u različitim aktivnostima. Gimnazijalci su ususret Mjesecu hrvatske knjige, 11. listopada, prošetali samoborskim ulicama koje su dobile ime po književnicima - Bogumilu Toniju i Franu Hrčiću. Uz knjižničarku Gradske knjižnice Samobor Draženku Robotić, prof. i nastavnicu Barbaru Mrvoš, prof. čitali su Tonijevu poeziju i "odigrali" jedan prizor Hrčićeve drame. Tako su obilježili Dan grada Samobora i spremno dočekali Mjesec hrvatske knjige.  Osim rješavanja prigodnog kviza u kojem sudjeluju svi samoborski srednjoškolci, učenice Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, u pratnji svoje nastavnice Dubravke Purić, prof. i knjižničarke Nevenke Fresl, sudjelovale su na književnom susretu s Miljenkom Jergovićem koji je organizirala Gradska knjižnica Samobor 20. listopada 2022. Pozivamo sve one korisnike koji još nisu stigli, da razgledaju prigodnu izložbu u školskoj knjižnici, namijenjenu, pogađate, čitanju! ​ U Mjesecu hrvatske knjige misli na sebe – čitaj! ​ Mjesec hrvatske knjige obilježavamo svake godine od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja tema manifestacije jest Generacija K (aludirajući na ključne pojmove – knjiga i knjižnica), u fokusu su mladi, a moto glasi: Misli na sebe – čitaj! Uz programe i aktivnosti koje vas očekuju u školskoj knjižnici, pozivamo vas da riješite nagradni kviz Gradske knjižnice Samobor, namijenjen upravo vama. Kviz možete pronaći ovdje, a sretne dobitnike organizator će objaviti 15. studenoga 2022. Sretan vam svima Mjesec hrvatske knjige! Vidimo se u knjižnici!

Svibanj 2022.

"Čitanjem do zvijezda" 2022. Od 24 ekipe koje su sudjelovale na današnjoj završnici međunacionalnog natjecanja u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda, ekipa samoborskih gimnazijalki u sastavu Ema Badrov, Uma Humek i Ema Kos, osvojila je 5. mjesto! Zbog najbolja tri rezultata u pojedinačnom (školskom) natjecanju u kategoriji kviza znanja, djevojke su predstavljale našu školu ekipno, na županijskoj i međudržavnoj razini. Čestitamo djevojkama i mentorima!

Travanj 2022.

Noć knjige 2022. Povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i ove godine organizirana je kulturna manifestacija Noć knjige koja se zbog školskih praznika iznimno održava od 22. do 25. travnja 2022. Tema je Knjiga kao prostor slobode, a naša školska knjižnica sudjeluje u manifestaciji prigodnim aktivnostima. Dvadesetak radova učenika svih triju samoborskih srednjih škola izloženo je u knjižnici, od kojih je nekoliko sudjelovalo na Nagradnom natječaju I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom! koji su organizirali Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara.  Za sve maturante priredili smo vježbu Pronađi citate – prepoznaj književno djelo! kao podsjetnik na književna djela za državnu maturu. Učitajte poveznicu i provjerite svoje znanje! Ove godine obilježavamo važne obljetnice rođenja autora koji su prostor slobode ostvarivali u svojim književnim djelima – 400. obljetnicu Molièreovog i 100. godišnjicu rođenja Vesne Parun, naše velike pjesnikinje. Vidimo se u knjižnici!

Milan Lang u GKS

Srednjoškolska knjižnica stalno surađuje s kulturnim ustanovama u Samoboru pa tako i s Gradskom knjižnicom Samobor.​  Jedan od primjera te suradnje je cjelodnevni program uz 150. obljetnicu rođenja i 60. godina smrti Milana Langa, u kojem su sudjelovali učenici svih samoborskih srednjih škola.

Ožujak 2022.

Rujan 2021.

 

 

   Naše tri učenice - Ema Badrov, Ema Kos i Uma Humek ostvarile su ekipno najveći broj bodova u Zagrebačkoj županiji u kvizu znanja "Čitanjem do zvijezda". Nacionalni je to projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja. Svojim rezultatom djevojke su se plasirale na nacionalnu razinu natjecanja koja će se održati 9. svibnja ove godine. Drugoplasirani tim bio je iz Srednje škole Dragutina Stražimira, Sv. Ivan Zelina, a treće mjesto osvojile su djevojke iz susjedne nam Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole. Čestitamo svima!

   Izložbama Poznati izumi nepoznatih žena i Zagrepčanke koje su ušle u povijest u knjižnici obilježavamo Međunarodni dan žena 8. ožujka. Tijekom ožujka očekuju vas i programi povodom Dana hrvatskoga jezika (11. - 17. ožujka) i Svjetskog dana pripovijedanja (20. ožujka), o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Vidimo se u knjižnici! 

   Međunarodni dan žena i djevojčica u znanosti obilježavamo 11. veljače prigodnom izložbom i literaturom u knjižnici. One su pametne, uporne, kreativne i sve ono što ih čini odličnim znanstvenicama! Provjerite o čemu govorimo, kad govorimo o ženama u znanosti.

   Nezaobilazni Samoborski fašnik potaknuo nas je da istražimo i pokladne običaje kastavskog kraja, a  što smo otkrili pogledajte na naše dvije prigodne izložbe:

  • „Fašnička bajka srcem se lajka“ – povodom 196. samoborskog fašnika (18. 2. – 1. 3.)

  • Kastavski zvončari – fašničko doba.  Svi koji ove godine završavaju svoje školovanje u samoborskim srednjim školama, literaturu i pomoć mogu potražiti u svojoj školskoj knjižnici.

   Noć muzeja i Dan sjećanja na žrtve holokausta teme su naših izložbi koje možete razgledati u knjižnici od 8 do 18:30 do 4. veljače 2022. godine. Dobro nam došli!


 

 

  S veseljem objavljujemo vijest da smo 21. prosinca 2021. godine. sudjelovali na školskoj razini natjecanja 13. sezone Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja “Čitanjem do zvijezda”, u 2021. – Godini čitanja. Čak 23 od 25 prijavljenih učenika Gimnazije Antuna Gustava Matoša i 6 od 9 prijavljenih učenika Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole natjecalo se u kategoriji Kviz znanja. Natjecatelji su trebali pročitati tri književna djela i pogledati ekranizacije tih romana tijekom listopada i studenoga ove godine. Djela su: Charliejev svijet Stephena Chboskyja, Sve, baš sve Nicole Yoon i Gradovi na papiru Johna Greena. Naše najuspješnije sudionice, Uma Humek, Ema Badrov i Ema Kos, predstavljat će Gimnaziju na županijskoj razini natjecanja, a Beata Blažević, Maja Bišćan i Ivana Rubinić predstavljat će ETUŠ, u ožujku 2022. godine. Prema riječima organizatora, na zajedničko čitanje književnih naslova pod temom “Knjiga i film” uključilo se 297 osnovnih i srednjih škola diljem Republike Hrvatske, odnosno 2500 čitatelja, učenika i mentora te drugih sudionika projekta, na čitanje iz užitka! Čestitamo svima koji su sudjelovali, a našim predstavnicama želimo sve najbolje u daljnjem natjecanju!

   

   Aktivnosti i pripreme za kvizove u punom su jeku. Natjecanja se bliže, a tijekom studenoga i prosinca čitamo i gledamo ekranizacije pročitanih knjiga. U Mreži čitanja i Čitanjem do zvijezda sudjeluje pedesetak učenika iz svih triju samoborskih srednjih škola. Školska razina natjecanja održat će se 3. i 21. prosinca. Sretno svima! 

   

  Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga), među ostalim aktivnostima, obilježit ćemo izložbom u knjižnici, prateći ovogodišnji slogan Ajmo hrvati se s knjigom. U knjižnici možete razgledati i izložbu povodom Dana Hrvatskog sabora (8. listopada).  

   Tijekom listopada, učenici Srednje strukovne škole pripremaju se za kviz znanja i kreativnost Mreža čitanja, a učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša i Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole pripremaju se za Nacionalni kviz u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Sretno svima i čestitamo na marljivosti i zainteresiranosti!

   S veseljem očekujemo sve naše korisnike u školskoj godini 2021./2022. ! posebno pozdravljamo naše prve razrede! Nadamo se da će susreti biti uglavnom uživo i što manje virtualno! Ove godine pripremamo mnoge aktivnosti i izložbe za vas. Vidimo se u knjižnici!

 

   Učenik Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole osvojio treću nagradu 

   Učenik Tin Šmerek (4. razred ETUŠ-a) osvojio je treću nagradu svojim literarnim radom Moja najdraža knjiga na nagradnom natječaju Ljekovita lektira koji je povodom manifestacije Noć knjige 2021. organizirao Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola (iz 17 županija) i 21 kreativni rad.
Čestitamo Tinu i mentorici Marini Kornet, prof.!


   Dan hrvatske knjige i Noć knjige 2021. u Godini čitanja

   Uz Dan hrvatske knjige koji obilježavamo 22. travnja i Noć knjige manifestaciju povodom Svjetskog dana knjige (23. travnja), pripremili smo nekoliko aktivnosti u kojima sudjeluju učenici i nastavnici svih triju samoborskih srednjih škola. Ovogodišnja tema Noći knjige 2021. jest „Ljekovita moć knjige". Preporuke za dobro i ljekovito štivo napisali su naši nastavnici, a možete ih pročitati ovdje. „Judita 520" kviz je za učenike koji žele pokazati što znaju ili naučiti nešto novo o Marku Maruliću i o prvom autorskom epu na hrvatskom jeziku. „Pronađi citate - prepoznaj književno djelo!" aktivnost je namijenjena učenicima završnih razreda kao podsjetnik na književna djela za državnu maturu.  Želimo vam ugodan dan!

   

   
    Rezultati školskog literarnog natječaja „Moja naj knjiga“


    Uz obilježavanje Svjetskog dana pripovijedanja (20. ožujka) i Dana darovitih učenika (21. ožujka), od 1. do 20. ožujka 2021.organizirali smo
školski literarni natječaj za učenike svih triju samoborskih srednjih škola. Svoju omiljenu ili najznačajniju knjigu opisalo je trideset i troje učenika. U uži izbor natječaja ušlo je devet radova. Tročlano povjerenstvo (Blaženka Mavrić Vadlja, knjižničarka Gradske knjižnice Samobor i vaše školske knjižničarke Irena Šepl i Nevenka
Fresl) najboljim radom (a odlučivale su nijanse) proglasilo je rad "Moja najdraža knjiga" autora Tina Šmereka, maturanta Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole. Tin je osvojio glavnu nagradu - plaćenu godišnju članarinu u Gradskoj knjižnici Samobor kojoj zahvaljujemo na donaciji i podršci! Zahvaljujemo i svim profesorima naših škola koji su nam pomogli u realizaciji natječaja!
Pohvaljujemo sve sudionike, a posebno priznanje svojim literarnim djelima zaslužili su učenici Matea Garašić, Valentino Grgečić, Luka Kotorac, Antonio Kovačić, Matea Omahen, Luka Salaj, Lucija Trlin i Viktoria Vukelić! Čestitamo svima!

    Sudjelujte u aktivnostima Gradske knjižnice Samobor prigodom Dana hrvatskog jezika

    Tjednom Volim hrvatski u sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika od 11. do 17. ožujka, Gradska knjižnica Samobor osmislila je prigodne sadržaje i aktivnosti u koje se možete uključiti. Provjerite svoje znanje hrvatskog jezika rješavajući kviz koji je za ovu prigodu osmislio poznati kvizaš Krešimir Sučević Međeral. Gradska knjižnica Samobor nagradit će najuspješnije igrače, a rezultate će objaviti 17. ožujka na svojim internetskim stranicama. U četvrtak  11. ožujka u 12 sati moći ćete poslušati i pogledati predavanje doktorica znanosti Goranke Blagus Bartolec i Ivane Matas Ivanković s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Tema predavanja je veliko i malo slovo, a predavačice će se osvrnuti na brojne dvojbe oko toga. U izlozima Odjela za odrasle od 8. do 15. ožujka možete razgledati izložbu crteža Frazemi u hrvatskom jeziku autora Nika Titanika.

Ožujak 2021.

Travanj, svibanj, lipanj 2021.

Listopad 2021.

Prosinac 2021.

Studeni 2021.

Siječanj 2022.

Veljača 2022.

   Dragi naši učenici, podsjećamo vas da lektirne naslove možete pronaći i čitati na stranici  http://lektire.skole.hr/.
Svima vama i vašim obiteljima želimo dobro zdravlje!

     Stigli su nam novi naslovi za čitanje u slobodno vrijeme! Izbor je velik - od stripova do knjiga koje su inspirirale scenariste filmskih uspješnica! Dobro nam došli!

     Otvorite virtualnu ploču na kojoj možete napisati svoj odabir omiljene ili vama važne knjige. Sudjelujte, možda dobijemo još neke ideje za iduću nabavu knjiga!
 

    Objavljujemo i nekoliko igara i kvizova koje su povodom Noći knjige 2020. napravile kolegice knjižničarke. Zaigrajte vješala (autorica Marijana Jelinić Pezo) ili kviz (autorica Ivona Turda).

    I ne zaboravite, vaše knjižničarke će vam rado pomoći oko svih pitanja o izvorima, pretraživanju i vrednovanju informacija, pisanju završnih radova i eseja. Budite nam dobro i ostanite zdravi!

Pitalica NSK

   Provjerite svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini - riješite Kviz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu:  http://pitalica.nsk.hr/

bottom of page